Studenten OV-chipkaart faal!

Door P-Storm op maandag 22 november 2010 17:05 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 7.677

Zie hier de brief die ik naar niemand kan sturen! Ik moest het even van me afschrijven, en wie tips heeft, meld het mij!

Beste,

Op dinsdag 17 augustus is mijn ov-chipkaart kapot gegaan. Op die dag ben ik naar het vervoersbedrijf veolia gegaan waarbij ze niet mijn studenten ov-chipkaart in konden lezen. Daarna ben ik ook naar de servicebalie van de NS gegaan, met de zelfde mededeling. Hun advies was om naar de website www.studentenov-chipkaart.nl te gaan. Daar heb ik de procedure gevolgd, mijn kaart laten blokkeren en een nieuwe kaart laten maken. Dus ik verwachtte op woensdag 8 september mijn nieuwe ov-chipkaart.

Toen deze op maandag 13 september nog niet gearriveerd was, heb ik gebeld met de studenten ov-chipkaart over hoe het kwam dat de aanvraag niet bij hun was. Daarop vertelden ze mij dat ik de aanvraag weer moest insturen en dan de stap van de oude studenten ov-chipkaart moest overslaan. Op de zelfde dag heb ik dat formulier aangevraagd, en het zou weer 3 weken duren.

Op woensdag 6 oktober heb ik weer gebeld, want de ov-chipkaart was weer niet aanwezig. Weer heel het verhaal uitgelegd en er werd gezegd dat er iets niet goed stond in het systeem waarom de aanvraag weer afgewezen was. Er werd mij verteld als ik nu weer een aanvraag indiende, dat het dan wel na 3 weken goed zou zijn. Dus weer een aanvraag op 11 oktober uit de deur gedaan.

Wat denk je?
En je raad het al, op 4 november lag er weer geen ov-chipkaart in de brievenbus. Heb daarna weer met de studenten ov-chipkaart service nummer gebeld, waar ik weer hetzelfde procedure voorgeschoteld kreeg. Ook werd in dit gesprek gezegd dat er wat fout stond in het systeem en dat dit direct aangepast zou worden. Ook heeft men toen mijn naam, telefoonnummer en email opgeschreven om contact met me op te nemen mocht het weer mis gaan. Op goed geluk nog een keer de procedure gedaan. Ook waren er verschillende berichten dat de snelheid van een nieuwe kaart waren verhoogd naar 8 werkdagen.

En raad eens op 22 november weer niks op de bus. Na even wat bozer over de telefoon te worden, werd er verteld wat er mis was in het systeem, de kaart was niet geblokkeerd. Maar he, dat hebben ze toch al de 2de keer toen ik belde geconstateerd toch? En al die keren erna? Nu boden ze weer hetzelfde procedure aan, waarvan ik aangaf dat ik daar niet mee eens was, omdat het dan weer mis zou gaan. Ik vroeg op ik een leidinggevende mocht spreken, maar dat was niet mogelijk en zou mij precies hetzelfde zeggen.

Er is al ondertussen 97 dagen verstreken, en mijn kosten die ik extra heb moeten maken (alle kaartjes bewaard en kosten lopen al zeker boven de 150 euro op). Dan spreek ik nog niet over al die minuten dat ik gebeld heb.

Dus nu heb je het idee om het slimmer aan te pakken, laat ik eens een aangetekende brief versturen naar studenten ov-chipkaart. Je gaat rondkijken op de website, maar je ziet alleen een telefoonnummer staan.

Nu ben ik op zoek naar iemand die mij wel een adres kan geven waar ik mijn klacht in kan dienen, want ik zie dit gewoon weer verkeerd gaan.

Met vriendelijke groet,

Volgende: Linux, een gratis alternatief? (3) 09-'10 Linux, een gratis alternatief? (3)

Reacties


Door Tweakers user Jeebeekje, maandag 22 november 2010 17:09

Kempkensberg 4
9722TB Groningen

Kijk

Door Tweakers user SPee, maandag 22 november 2010 17:10

Aangezien het om een studenten OV gaat, kun je het ook via de DUO (?) proberen.

Door Tweakers user P-Storm, maandag 22 november 2010 17:13

Mooi dan heb ik het adres, zal SPee idee ook meenemen.

Door Tweakers user Krisp, maandag 22 november 2010 17:26

Gooi anders even een telefoontje naar de Landelijke Studenten Vakbond. Die spelen dit soort dingen wat makkelijker door en weten vaak ook een goede oplossing. :)

Door Tweakers user Steffannnn, maandag 22 november 2010 17:27

Nee, bij DUO proberen is ZINLOOS. Het DUO heeft zijn werk gedaan, die hebben namelijk voor je studenten reisproduct/recht gezorgd. De OV-chipkaartorganisatie moet voor je kaart zorgen.

Deze URL is ook erg handig: https://contact.studentenov-chipkaart.nl/

Ik heb ik een iets vergelijkbare situatie gezeten. Mijn kaart is gestolen/kwijt geraakt, heb de volgende dag naar de klantenservice gebeld om mijn kaart te laten blokkeren. Dit blokkeren was zo gedaan. De jongeman aan de telefoon vertelde me dat ik automatisch een nieuwe kaart zou krijgen, helaas bleek dit drie week later niet zo te zijn. Ik moest zelf een aanvraag doen. De aanvraag ging bij mij perfect. De kaart kwam op tijd binnen, alleen toen ik de kaart had, had ik nog geen reisproduct. Na een paar keer gebeld te hebben en steeds weer te horen dat het binnen een paar werkdagen klaar zou staan, kreeg ik de laatste keer iemand aan de telefoon die WEL verstand van zaken had. De vrouw aan de telefoon vertelde me dat ze het reisproduct helemaal niet klaar hadden gezet en ze zou dit onmiddelijk regelen. Een dag later kreeg ik een e-mail met daarin het bericht dat mijn reisproduct klaar stond. En raad eens(!!), het reisproduct stond klaar. 8)7

Al met al ben ik in twee maanden tijd zo'n 600 euro kwijt geraakt. Ik heb een declaratie ingediend en kreeg welgeteld zo'n 7 euro en 44 cent (44 cent voor de postzegel, YAY) terug. Na een bezwaar ingediend te hebben, heb ik uiteindelijk zo'n 310 euro teruggekregen.

[Reactie gewijzigd op maandag 22 november 2010 18:54]Door Tweakers user Omied, maandag 22 november 2010 18:42

Het OV-Loket van Reizigersvereniging ROVER kan je helpen om je problemen op te lossen. Hun medewerkers hebben contact met de 'back-offices' van DUO en de Regisseur Studentenreisrecht die samen gaan over de verstrekking van de OV-Studentenchipkaart.

EDIT: o ja, hou je ons op de hoogte?

[Reactie gewijzigd op maandag 22 november 2010 18:44]


Door Tweakers user P-Storm, maandag 22 november 2010 18:47

Steffannnn schreef op maandag 22 november 2010 @ 17:27:
...

Al met al ben ik in twee maanden tijd zo'n 600 euro kwijt geraakt. Ik heb een declaratie ingediend en kreeg wel geteld zo'n 7 euro en 44 cent (44 cent voor de postzegel, YAY) terug. Na een bezwaar ingediend te hebben, heb ik uiteindelijk zo'n 310 euro teruggekregen.
Mooi dan hoef ik daar geen tijd in te steken, volgens het contact formulier krijg ik 95,68 euro al tegoed dus dat helaas de verkeerde kant in... 8)7
Vrees dat hij alleen klachten die veel mensen hebben behandelen, maar kan het proberen!
Omied schreef op maandag 22 november 2010 @ 18:42:
Het OV-Loket van Reizigersvereniging ROVER kan je helpen om je problemen op te lossen. Hun medewerkers hebben contact met de 'back-offices' van DUO en de Regisseur Studentenreisrecht die samen gaan over de verstrekking van de OV-Studentenchipkaart.

EDIT: o ja, hou je ons op de hoogte?
Bij meer nieuws laat ik het weten, inmiddels ook een klachtennummer ingevuld bij ROVER.

Door Tweakers user JohnQnl, maandag 22 november 2010 20:35

ik heb het idee dat het veel sneller gaat als je ze gewoon opbelt en zegt dat je je kaart kwijt bent. Ik ken 1 iemand met hetzelfde verhaal als jij, allemaal gezeik met terugsturen enzo. Bij iemand anders die em echt kwijt was, werd ie meteen geblokkeerd, kreeg het geld wat er op stond nog terug (minus 2,50 service kosten, heel normaal natuurlijk) en kreeg vrij snel een nieuwe opgestuurd.

Ik denk dat er dan gewoon minder fout kan gaan omdat ze dan niet hoeven te wachten op de kapotte tot die gearriveerd is en via de juiste procedure bij hun niet kwijtgeraakt is e.d.

Door Tweakers user Plasma_Wolf, maandag 22 november 2010 21:13

[...]
Vrees dat hij alleen klachten die veel mensen hebben behandelen, maar kan het proberen!
Extra redenen om dit te doen. De stroom klachten die ik alleen al in het reactiegedeelte van Tnet heb gelezen toen het bericht de problemen heb gelezen.

Toendertijd werd gezegd dat de definitieve invoering een maand werd uitgesteld, van te voren al bedacht om de 'luiheid' van studenten op te vangen.

99% van de reacties gingen over de problemen die de studenten ondervonden bij de activatie van de ov kaart. Het lijkt me dus behoorlijk ernstig.

link 1
link 2

Door Tweakers user Freekers, maandag 22 november 2010 21:56

De Failolia.. wat is me dat toch een stuntel maatschappij tjooongee jooongee jooongee.
(Moest het ook even kwijt. 1 bus per half uur is niet grappig, zeker niet als ie geregeld ook niet komt opdagen of te vol zit en door rijdt...)

Door Tweakers user NMe, dinsdag 23 november 2010 01:48

De Failolia.. wat is me dat toch een stuntel maatschappij tjooongee jooongee jooongee.
(Moest het ook even kwijt. 1 bus per half uur is niet grappig, zeker niet als ie geregeld ook niet komt opdagen of te vol zit en door rijdt...)
Een bus per half uur is meer dan je op sommige plaatsen krijgt, buslijn 66 van Venlo naar Roermond heeft twee verschillende diensten vanuit mijn dorp. Soms staan er 2 bussen met nummer 66 aan dezelfde kant van de weg die elk een andere eindbestemming hebben. 8)7

Los daarvan: Veolia heeft hier dus niets mee te maken, dit is allemaal de schuld van dat faalbedrijf Trans Link, dat een systeem heeft ingevoerd waar niet voldoende over is nagedacht en dat niet voldoende af is. Een kind had kunnen zien dat dit fout zou gaan, en sterker nog: het werd al tijden van tevoren aangekondigd dŠt het fout zou gaan.

Verder nog in Veolia's verdediging: ze hebben daar juist zo lang mogelijk gewacht met de OV-chipkaart invoeren om zo te wachten tot de kinderziektes eruit gehaald zouden worden. Dat laatste is niet gelukt, maar goed.

Door Tweakers user beesting, dinsdag 23 november 2010 13:22

De eerder genoemde tips zou ik met name gebruiken om geld terug te krijgen. Om zo snel mogelijk een wel werkende kaart te krijgen zou ik juist bellen met de Klantenservice OV-chipkaart (tel. 0900-0980, § 0,10 p.m.). Dus niet de studentenvariant, daar gaat helaas namelijk echt heel veel fout en het serviceniveau is daar ook erg teleurstellend.

Als je het hele verhaal bij de algemene klantenservice uitlegt en zegt dat je al vaak gebeld hebt, maar dat het gewoon niet opgelost wordt, dan zijn ze vaak wel bereid je daar verder te helpen. Volgens mij kunnen (konden?) ze gewoon in dezelfde systemen kijken en krijg je daar over het algemeen een stuk betere medewerkers aan de lijn. Je kan het in elk geval altijd proberen.

Door Tweakers user Andros, dinsdag 23 november 2010 22:23

OV in dit land? Blij dat ik rij zullen we maar zeggen. Wie gaat alle faal van die OV chipkaart eigenlijk vergoeden? Nog nooit zoveel ellende uit de OV hoek gehoord...

Reageren is niet meer mogelijk